Dar sa trecem la treaba:
Mucenici muntenesti "tunati" (pentru ca am adaugat la reteta de baza :D)
Ingrediente:
4 litri de apa;
o punguta sau 2 de mucenici (sau facuti de casa, cat va lasa inima);
o lingura de gris, cu varf;
2 linguri de miere;
100 gr zahar;
susan (1 lingura), fulgi de nuca de cocos (1 lingura), nuci taiate maruntel (350 gr) in cantitatile dorite;
scortisoara macinata (o lingurita in ploaie);
sare dupa gust.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot se pun mucenicii si lingura de gris si se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca; la 5 min se adauga zaharul si se fierbe inca 5 min, amestecand in continuare.
Se stinge focul. Imediat se adauga susanul, nuca de cocos, nucile taiate, scortisoara si se lasa sa se raceasca pe aragaz. Cand inca mai sunt calduti, se pune mierea pentru a nu-si pierde din proprietati (e bine sa nu friga apa/ceaiul in general cand puneti miere).
Sunt foarte dulci si gustosi. Se servesc cam cate un polonic si jumatate in castronel pentru a nu va indulci prea tare.
Pofta mare!
No comments:
Post a Comment